by
on
under
Permalink

Trender på mobilmarknaden

I år släpptes Iphone 6s, med ännu ett tillägg i färgspektrat. Årets kulör heter guldrosa och kompletterar de tidigare nyheterna guld, silver och rymdgrå. För övrigt skilde sig inte 6s så mycket från sin föregångare, utom att kamerafunktionen förbättras en hel del.

Blir 2015 året då vi går tillbaka till de ”dumma” mobiltelefonerna? Idag spenderar vi en stor del av våra liv med att vara uppkopplade, och vid sidan av praktiska saker som att betala räkningar, beställa biljetter och läsa nyheter ägnar vi också en god del av vår fritid åt digitala aktiviteter som själ energi snarare än att ge. Komikern Henrik Schyffert meddelade tidigare i höst att han tar en paus från sin smarta telefon och skaffar en mobil som bara går att ringa och sms:a med. Kommer fler att följa efter, eller är vi för fästa vid våra telefoners alla funktioner?

Oavsett vilket så är mobiltelefonen något vi alltid bär med oss. Därmed ställer vi också en del krav på telefonens estetik. Redan nu har vi börjat se fler färger på telefonerna än de klassiska svarta, vita och grå, som den tidigare nämnda rosaguldfärgade Iphonen. Kanske kan vi förvänta oss ytterligare nyanser framöver?

Ett annat sätt att uppdatera sin mobiltelefon utan att behöva byta är ju att skaffa ett trendigt skal eller fodral. Hos iDeal of Sweden finns mycket att välja på. Ett klassiskt skinnfodral i höstligt konjaksbrunt eller trendigt djurmönster, eller ett hippt skal i blockfärger piggar upp även en trist mobil! Det är inte bara snyggt med ett fodral till telefonen, det skyddar den också mot repor och viss del stötar också. Har man en sprillans ny mobil så vill man inte skada den det första man gör, se till att skaffa ett snyggt och skyddande skal/fodral till din telefon.

Den som är sugen på nytt från Apple får snällt vänta till hösten 2016 då det ryktas att Iphone 7 ska komma ut. Vilka nya funktioner den kommer att ha går än så länge bara att spekulera i. Kanske kommer Apple att gå i Samsungs fotspår, och göra en egen version av konkurrentens Edge-modeller med rundad display?