by
on
under
Permalink

Tips för företagsbloggande

BloggMånga idag drömmer om att starta upp en egen verksamhet, och det lättaste sättet idag är i regel att starta en webbshop eftersom man på nätet relativt snabbt kan nå ut till ganska många. Vi ger lite starttips och tipsar om bloggar du kan ta en titt på – och varför du ska ha en egen företagsblogg.

Företagsbloggande

Att som företag ha en blogg är ett bra sätt att snabbt kunna föra ut information och nyheter till sina kunder, leverantörer och andra intressenter i företagets verksamhet. En blogg som väl beskriver det hela på ett bra sätt är disruptive.nu som också ger tips på andra bloggar man kan ta en titt på som företagare.

På Disruptive.nu kan vi också se i en video där en av de som driver bloggen, Christian Rudolf berättar om fem punkter som är viktiga när det kommer till företagsbloggande. Punkterna är följande:

  1. Skriv för en specifik person – Det innehåll du skriver skall vara riktat till en viss typ av målgrupp som sannolikt kommer att vilja ta del av det du skriver. Specifik person kan ju således också betyda en specifik grupp människor.
  2. Var social – Var social med dina läsare och var engagerad i allmänhet. Rudolf menar att man skall se till att det finns en konversation i kommentarsfältet. Skapa möjlighet till detta genom att inte bara själv skriva intressant, utan länka även till andra länkar som skriver om intressanta ämnen.
  3. Försök att vara en resurs – Dels för dina läsares skull och för din egen. Om du skriver något intressant som människor söker efter så kommer de att kunna läsa det, och dels så kommer man att kunna hitta in till dig via sökmotorer.
  4. Var Genuin – Genuint intresserad, genuina åsikter och se till att kunna stå för vad du säger.
  5. Omvärldsbevaka – Håll koll på vad som händer på nätet. Syns man inte så finns man inte. Delta i diskussioner på andra bloggar och liknande som handlar om samma och liknande ämnen som du själv skriver om. Därigenom kan du få in trafik till dig själv om du delar med dig av din egen bloggadress.

Ett företag vi tycker använder sin blogg på ett förtjänstfullt sätt är Kodmyran – ett företag som erbjuder bland annat färdiga E-handelslösningar för den som vill starta upp just en webbshop. Kodmyran använder sin blogg smart då man blandar information om företaget i form av inlägg om exempelvis nyheter och kampanjer som är uppe på tapeten. Man informerar om event och händelser som är anknutna till företaget, exempelvis kurser. Utöver detta ger man också smarta tips hur man skall gå tillväga inom olika delar av e-handel, samt så ger man information om driftstörningar och uppdateringar.