by
on
under , ,
Permalink

Surfa på nätet med mobilen

När mobilen hade sin introduktion på den svenska marknaden, var det en stor koloss som till störst del bestod av ett batteri. Utvecklingen därifrån har gått snabbt och idag finns det mobiler så små att du kan dölja dom i handflatan, om än även den trenden vänt och bildskärmen är mer i fokus just nu.

old_mobile_phoneFaktiskt så är Sverige det land, som först utvecklade ett mobiltelefonisystem. detta gjordes 1950 och systemet kallades för MTA, (MobilTelefonisystem version A). Det första samtalet utfördes 1950 och var till fröken Ur.

Sedan dess har som sagt utvecklingen rusat fram och det finns inte bara trender inom mode utan också inom marknaden för mobilen. Inte så konstigt, då mobilen blivit en av de trendigaste accessoarerna att bära och kan smyckas på diverse olika sätt.

Teknologin har idag gjort det möjligt att använda mobilen som en liten dator. I stort sett de allra flesta funktioner du har i den stationära, kan återfinnas i mobilen. Svårigheterna ligger inte så mycket i program anpassade för mobilen, utan i storleken att hantera vissa detaljer på skärmen.

Du kan titta på Youtube, söka maträtter, fylla i formulär, boka tider och köpa kläder, utan problem. Den största skillnaden i dessa sammanhang är storleken på skärmen.