by
on
under
Permalink

Skapande online

Internet har som bekant inneburit många nya möjligheter på en rad olika områden. Ett av dessa områden är skapande. På nätet finns goda möjligheter till skapande i olika former i form av till exempel skrivande, fotoredigering samt skapande av hemsidor.

Skriva blogg

BlogBloggande i olika former är verkligen något som exploderat på nätet under de senaste åren. Att starta en blogg är enkelt. Med hjälp av olika tjänster som exempelvis Blogspot och WordPress kan man starta en blogg på några minuter och sedan sätta igång och skriva. Idag finns det bloggar om i stort sett allting, från inredning, mat och recept till mode, kläder och teknik. Som bekant finns det även de som helt eller till viss del lever på sin blogg, men då gäller det förstås att man har en ganska stor publik.

Fotoredigering och tryck

För den som är intresserad av bild och foto och vill redigera sina bilder, men saknar ett speciellt program för detta går detta att göra online utan att man behöver ladda ner något program, vilket i vissa fall kan vara ganska omfattande. Med hjälp av program som Pixlr och Fotoflexer kan man skapa riktigt snygga bilder som sedan går att trycka i det format man önskar.

Skapande av hemsidor

Att skapa en egen hemsida har aldrig varit enklare än vad det är idag. Förr var man i princip tvungen att kunna någon form kodspråk för att skapa en hemsida. Idag är det fullt möjligt att skapa en hemsida utan att kunna någon kod överhuvudtaget. Det allra enklaste är givetvis att med hjälp av exempel WordPress skapa en hemsida, vilket är hur enkelt som helst. Vill man göra en lite mer avancerad hemsida finns det ett antal olika sidor där man på ett enkelt sätt kan skapa sig en egen hemsida.