by
on
under
Permalink

Odds på nätet

Vad är odds? Det korta svaret på den frågan skulle vara något i stil med ’det som allt utgår ifrån när det handlar om spel på matcher och tävlingar’. Men lite tydligare än så ska vi allt vara när vi presenterar odds för er läsare.

Informationen till artikeln är inspirerat av Tippat.se som på sin sida där du hittar bästa oddsen på olika sorters sportevenemang, också skriver om odds.

Oddsförklaring

Odds

Den enkla förklaringen på vad odds egentligen är har ni fått i inledningen men nu tänkte vi berätta om betydelsen och lite annat smått och gott. Odds baseras på sannolikhet och således så ska oddset på något reflektera sannolikheten. Detta innebär alltså att om du har en annan sannolikhetsuppfattning än spelbolagen så kan du ha chansen att vinna en slant.

Likt hur man exemplifierat på Tippat.se så tänkte vi också ge vårt exempel på vad som menas med ovanstående. Om du tänker dig en match mellan två lag, det ena laget är serieledande och det andra laget ligger i botten av tabellen. Det vanligaste scenariot då är att det lag som tros vinna matchen, alltså topplaget, kommer att ha ett lågt odds och det andra laget som tycks ha väldigt små chanser att skrälla, har ett högt odds.

Oddssiffran för laget är det som ska symbolisera sannolikheten för att laget ska vinna. Det symboliserar även hur mycket pengar du kan vinna. Har du exempelvis en match där oddset är 2.00 på att laget du valt kommer att vinna, då kommer du att få tillbaka två gånger insatsen om laget också vinner. Sätter du ihop flera spel så multipliceras de mot varandra. Så har du två spel med 2.00 i odds så blir det ett totalt odds på 4.00-gånger pengarna. Om man väljer att spela på matcher med höga odds eller låga odds, det beror lite på insatsen.

Detta för dock oss tillbaka till vårt exempel. Du kanske inte tyckte att sannolikheten stämde överens med din uppfattning och tror istället med säkerhet att bottenlaget kommer att skrälla. Om vi säger att bottenlaget har ett odds på 8.00-gånger pengarna så har du där alltså ett riktigt bra spel om det går in. Har du då lagt en hög insats så kommer du således att vinna bra med pengar.

Tricket för att hitta de bästa oddsen är att vara påläst och så att säga ’veta lite mer’ än spelbolagen. Då kanske man känner till en skada på en nyckelspelare i topplaget som gör att bottenlaget med det höga oddsen plötsligt har en god chans till vinst – vilket kan bli till en god vinst för dig och din plånbok.