by
on
under ,
Permalink

Mobiltelefonen – Vår trygga följeslagare

När det blir tal om vilken ägodel som är oss kärast så är det kanske inte alla som tänker på det, men mobiltelefonen är troligen den ägodel som vi använder allra mest. Har drastiskt det än kan kännas så är mobiltelefonen något som vi ägnar mer tid åt än någon av våra familjemedlemmar, av den anledning så är diskussionen om skärmtid väldigt relevant. Men även om det ibland kan kännas hemskt med all skärmtid så är mobiltelefonen ett viktigt redskap för många av oss, av den anledningen bör vi verkligen vårda våra telefoner på bästa sätt.

För att skydda telefonens hårdvara så är skal och fodral ett måste, bumpy har många skal att välja på. Oavsett hur försiktiga vi är så kommer vi att tappa telefonen i golvet något gång under dess livslängd. Kanske har man tur och den håller trotts fallet men för den som inte är lika lyckligt lottad så kan en spräckt skärm vara ett av många problem som kan uppstå. Om olyckan har vart framme och skärmen är trasig så ska du åtgärda detta så snart som möjligt, inte bara för att det är fult men en spräckt skärm kan ha större påverkan på mjukvaran än vad man kan tro, så för att vara rädd om mobilen så bör du ta tag i problemet omgående.

Mjukvaran är den andra delen av telefonen som du behöver ha i åtanke. De flesta smarta telefoner säger till när det finns nya programvaruuppdateringar som skall installeras och när dessa meddelanden kommer upp så bör du följa rekommendationerna och uppdatera telefonen. En uppdaterad programvara gör att telefonens mjukvara håller längre. Många telefoner erbjuder också inbyggda rensningsfunktioner som gör att du kan få bort onödigt innehåll som bara ligger och tar plats utan att göra någon nytta. Med andra ord, telefonen håller längre om du tar hand om den både på utsidan och insidan.