by
on
under
Permalink

Mobilen ökade roll

Ibland är det lätt att glömma bort att smartphones har funnits förhållandevis kort tid. Till och med dagens tonåringar började sina liv i en värld där smartphones inte riktigt hade någon ansenlig marknadsandel. Det är faktiskt mindre än 10 år sedan den första iPhonen lanserades här i Sverige, men vi har redan strukturerat så mycket kring dessa teknologiska under.

Redan förra året hade mängden webbtrafik som går via smartphones ökad med 156 % sedan 2014. Här i Sverige utgjorde detta 39 % av all webbtrafik. Det är då värt att poängtera att av de undersökta länderna var Sverige högst av alla. Men medans detta då kanske inte reflekterar den globala användningen är den ju helt klart mycket betydelsefull för oss i Sverige.

Så fort en teknologi blir stor kommer det alltid finnas de som frågar sig själv ”Vad mer kan jag göra med detta?” Detta kan ju helt klart sägas varit en drivande faktor för just smartphones. Tittar man bara på mängden tillbehör som finns att köpa idag kan man ju se hur mycket som kan fungera tillsammans med våra mobiler idag.

Och nu talar vi inte bara om nöjen under underhållning. Titta bara på hur snabbt vi börjat använda oss av saker som mobilt bank-id som identifikation på olika sätt och vad detta har betytt för samhällets utveckling på olika sätt.