by
on
under
Permalink

Messengertjänster

Messengertjänster i olika former, som till exempel Skype, Yahoo Messenger och Google Talk, har under de senaste åren blivit ett väldigt populärt sätt att kommunicera på. En fördel med detta sättet att kommunicera på är att det dels är enkelt och smidigt, dels inte kostar något.

Pratar via skypeEtt av de vanligaste programmen för användning av messengertjänster är Skype. Med hjälp av Skype kan man på ett enkelt sätt skicka meddelanden som mottagaren sedan kan se direkt efter att det skickats, om denne är online vill säga. På detta sätt är det även möjligt att ”chatta” med hjälp av Skype. Förutom att använda Skype som messengertjänst är det som bekant även möjligt att ringa med Skype, skicka SMS samt ha videokonferenser. Det går också att ladda ner Skype till sin smartphone och använda det i den.

Yahoo Messenger är en annan populär messengertjänst. Med Yahoo Messenger kan man precis som med Skype skicka meddelanden i realtid i form av en chattfunktion. Dessutom kan man också skicka SMS, genomföra videosamtal samt dela foton med sina vänner.

Ett annat program som också erbjuder en messengertjänst är Google Talk, vilket precis som tidigare nämnda program går alldeles utmärkt att även använda för röstsamtal och videosamtal förutsatt att bägge parter har ett Gmail-konto, vilket även krävs för inloggning. Google Talk finns till bland annat Windows, Android och Blackberry.

Även om man kanske inte tänker på det så går även Facebook att använda som messengertjänst. Via chattfunktionen går det nämligen som bekant alldeles utmärkt att skicka direktmeddelanden till sina vänner.

Förutom ovanstående är AOL Instant Messenger samt Gadu-Gadu är två andra exempel på messengertjänster.