by
on
under ,
Permalink

Lättare vardag

De mängder av tjänster och produkter som erbjuds online ger en stor möjlighet till att skapa sig en lättare vardag. Saker som tidigare tagit lång tid att genomföra kan ske på någon minut. Produkter som man var tvungen att åka till en annan stad för att köpa kan man köpa online och så vidare.

Hitta företag och produkter

Oavsett om det är ett företag, en tjänst eller en produkt som ska hittas så finns det vägar att gå för att göra detta snabbt. År 2013 genomfördes det ca 35 miljoner sökningar på Google – per dag. Genom att söka på en produkt, exempelvis ”röda gummistövlar” får man fram en rad med företag som säljer denna produkt. Att hitta en tjänst sker på samma sätt och de som söker ett specifikt företag söker antingen på Google eller via någon av de söktjänster som finns som är inriktade på detta:  exempelvis Hitta.se eller Eniro.se

Filmer och böcker

Det är få företag kvar som hyr ut filmer i fysiska affärer. Det är inte så konstigt när man kan hyra vilken film som helst på 3 minuter hemifrån. Detta kan göras via boxen till TV:n eller via datorn. Oavsett går det snabbt och enkelt. Lika lätt är det att hitta vilken bokaffär som har den bok man vill köpa eller kolla om biblioteket har din favoritbok hemma.

Hitta bäst pris

Varför springa runt i många olika affärer och jämföra priser när någon redan gjort det åt dig? På nätet finns det flera olika sajter som jämför priser på allt från el till elektronikprodukter. En del har specialiserat sig på en viss sorts produkter medan andra är betydligt bredare i sitt utbud. Men fördelen är densamma oavsett vilken sida man går till. Genom att kontrollera var varan som man vill köpa är billigast har man möjlighet att spara hundralapper eller till och med tusenlappar på sitt köp.