by
on
under
Permalink

Lagra i molnet

Idag så kan man ju ha det mesta i molnet och oavsett om du sitter med telefon, surfplatta eller dator så kommer du åt bilder, musik och annat via molnfunktioner online.

MolntjänsterDet finns flertalet av olika tjänster som till exempel DropBox eller Google Drive. Det är en stor fördel att kunna lagra filer på annan plats än sin dator, mobil eller surfplatta. Dels för att om enheten skulle haverera så finns det mesta kvar i molnet. Framförallt så tar all information vi sparar upp en massa plats och kanske slöar ner så datorn eller surfplattan känns seg att använda.

Kanske det är så att vi hellre sitter med en några år för gammal laptop med gammalt batteri som behöver bytas och i stället köper den senaste surfplattan som kommer ut på marknaden för att surfa och kolla e-post. Som ett komplement så fungerar det ypperligt, men kommer det till att skriva och kanske redigera bilder så är en fullt stor dator att föredra.

Att slippa göra back-up på sina dokument och annan information känns som främsta anledningen att lagra i molnet. Men, bara för att man gör det så kan det vara bra att ändå göra back-up på sin telefon, surfplatta eller dator. Främst för att få tillbaks sina inställningar man gjort och slippa börja om från början med alla inställningar. Bara detta med att tappa sin kontaktbok i telefonen kan ställa till med onödiga problem. Se till att ALLTID ha back-up på din digitala dokument så kommer det att kännas mycket lättare om det skulle hända något och du blir tvungen att återläsa från din back-up