by
on
under
Permalink

Inflyttat på nätet

I och med att antalet digitala tjänster ökat på internet har även många ”analoga” tjänster nästintill försvunnit från samhället. Som exempel kan nämnas följande:

Inflyttat på nätet

Dejtning: Idag är det internet som används till nästan 100%. Visst finns andra vägar att gå men att hitta sin dejt via matchmaking och en dejtingsajt är överlägset populärast.  Dejtingannonserna i tidningarna är helt borta till förmån för de digitala alternativet.

Annonser: Med Blocket och Tradera samt andra köp- och säljsajter är det över internet vi köper och säljer second hand. På denna punkt är inte ännu tidningsannonserna helt utdöda men antalet annonser på nätet är extremt många fler.

Spel om pengar: Att spela om pengar på nätet istället för att gå till ett ombud för Svenska Spel har sina fördelar. Inte bara att man snabbare kan lägga sin insats och att utbudet är bredare. Även vinstsummorna är högre då Svenska Spel har en relativt låg återbetalningsprocent.  Även här har det digitala utbudet inte ännu helt övertagit alla spelare. Många går fortfarande till ombud men ser man till hur mycket det digitala spelandet ökar per år så pekar det mot att digitalt spel är framtiden.

Lagring: Att lagra foton och andra viktiga dokument på DVD-skivor, USB-minnen eller externa hårddiskar är en trygghet. Men nackdelen är att man inte kommer åt dem var än man är och dessutom skyddar dessa media inte alls mot brand. Allt fler börjar därför använda molntjänster som Dropbox eller Google Drive för att spara sina minnen. Man kommer åt dem var som helst där det finns en dator, man kan dela dem med vem man vill och lagringen är betydligt säkrare.