by
on
under
Permalink

Hitta resa på nätet

Tiden när man var tvungen att masa sig ner till resebyrån för att boka en resa är definitivt förbi. Nu för tiden går att boka sin resa direkt på nätet, vilket inte bara är mycket mer praktiskt utan oftast också mycket billigare. Här kommer några tips på saker som kan vara bra att tänka på när man bokar en resa på nätet.

Resa

Ett bra tips när man ska boka en resa på nätet är att använda sig av någon form av sökmotor, vilket är mycket enkelt och behändigt. För några år sedan var dessa sökmotorer i första hand inriktade på flygresor, men numera går det även att hitta hotell och hyrbilar med mera. Ett annat bra tips när man använder sig av den här typen av sökmotorer är att inte bara titta på de specifika dagar man ska resa utan även på dagarna runt omkring eftersom det kan skilja flera tusenlappar från dag till dag. Genom att vara lite flexibel, om man har möjlighet vill säga, finns det många kronor att spara.

Vad gäller hotell finns det förutom ovan nämnda sökmotorer också en rad olika sajter som specifikt är inriktade på hotellbokningar. Ofta går att även hitta olika typer av rabatter på de här sajterna, något man definitivt ska utnyttja. Ibland går det att få hotellrum till halva priset. Ett bra tips är också att kolla på flera olika bokningssajter eftersom det kan skilja en hel del i pris fast det rör sig om samma hotell.

Ska man åka till en storstad är ett bra tips att också kolla på sajter där det finns möjlighet att hyra lägenheter av privatpersoner ifall man tröttnat på att bo på hotell och vill ha möjlighet att laga sin egen mat eller liknande.