by
on
under , ,
Permalink

Fråga Siri

Har du en iPhone och undrar över något speciellt kan det vara värt att fråga Siri. Hon finns ständigt nära till hands och älskar att hjälpa den i nöd.

Siri

De allra flesta som känner till Apple och deras produkter och som dessutom följer med i utvecklingen av dom, känner till den röststyrda tjänsten ”Siri” på Apples nya smarttelefoner. Siri är ett program med kvinnlig och lätt robotaktig röst som kan göra livet betydligt enklare för de som lär sig använda henne. Hon kanske inte kan kan göra dig en macka om du är hungrig, men hon kan helt klart visa dig vägen till närmaste Subway-restaurang och ge dig numret till en taxi, något som många gånger kan vara nog så ovärderligt.

Siri är långt ifrån den första telefontjänst där röst eller ljud haft möjlighet att styra vissa funktioner. Långt ifrån alla har dock varit lyckade och även Siri stötet då och då på problem när hon ska försöka tyda vad vi människor vill ha sagt. Det gäller nämligen att man är relativt tydlig med sitt engelska uttal för att Siri ska förstå dig överhuvudtaget, något som kanske inte är ett gigantiskt problem för den nya generationen, men som tyvärr sätter många i den äldre på sidolinjen.

Man ska också vara med det klara att en iPhone är fullt användbar utan att ens en enstaka gång använda sig utav programmet. Många föredrar dock enkelheten i att kommunicera med Siri över att själv ge sig i kast med att till exempel söka på internet. Visa gånger tvingas du ändå själv söka rätt på vissa grejer och det dröjer nog ett tag till, innan vi kan kommunicera med våra telefoner så att de lyder våran minsta vink.

En annan nackdel med att ha Siri som vägvisare i livet, är att hon precis som telefonen inte fungerar utan ström. Laddare, skal och många andra fina saker som gör både din iPhone och Siri glad hittar du på iPhoneButiken.se, som tillhandahåller ett brett utbud av iPhonetillbehör. Vill du vara på extra god fot med Siri rekommenderar vi att du själv frågar henne vad hon själv tycker att hon skulle behöva, eller vilket skal hon skulle vara tjusigast i.