by
on
under
Permalink

För er som arbetar inom virkesindustrin

Du som jobbar med virke vet hur viktigt det är att ha ett hållbart och bra material. Det är inte bara lättare att arbeta med, det håller även längre och ger ett robustare och bättre resultat. Jobbar du med virke kan det vara bra för dig att göra mätningar på materialet du använder. Det är bra eftersom du då får exakta värden så att du vet vad du jobbar med.

Jobba med hållbart virke

Du vill även veta fukthalten i virket. För mycket fukt i trä kan nämligen bidra till mögel, påväxt av bakterier och gör det svårt för färg att fästa. När du vill veta fukthalten i ditt virke kan det vara bra att ta dit proffs. De vet vad de håller på med och ger dig ett säkert resultat så att du vet om du kan använda virket eller inte.

En annan viktig anledning till varför det är viktigt att göra en mätning av sitt virke är att du då kan se om virket passar till ditt projekt. Under mätningen får du se vilken densitet, hållfasthet och pålagd färgmängd virket har. Det hjälper dig avgöra vad virket funkar till. Använd dig av verktyg för fuktmätning av virke för ett lyckat resultat.