by
on
under ,
Permalink

Fenomenet Live Shopping

Ett helt nytt sätt att shoppa på nätet har dykt upp i skuggan av Coronapandemin. Live shopping har dock inte ingenting med Corona att göra men det går att säga att live shopping fick en flygande start genom att vi började shoppa mera på nätet. Bedömare av e-handelsmarknaden är dock helt eniga om att live shopping kommer att växa även då pandemin är över. Läs mer på nätet om live shopping.

Så här funkar live shopping

Enkelt uttryckt fungerar live shopping som så att du tittar på en streamad film som ett företag sänder i realtid. I filmen visar företaget upp ett antal produkter. För närvarande finns ett fokus på mode och skönhetsprodukter. Under tiden filmen går kan du handla de produkter som du ser. Inte helt oviktigt är att de som förevisar produkterna ofta är kända bloggare och influensers som delvis säljer egna märken.

Kommer live shopping att öka?

Det finns de som spår att live shopping kommer att öka inte bara inom de branscher som idag använder försäljningsmodellen utan även i nya branscher. En tänkbar bransch är dagligvaruhandeln med livsmedel där många redan idag handlar sin middagsmat över nätet. Varför inte i samband med det inköpet visa nya produkter eller vilka extrapriser som gäller för veckan.