by
on
under
Permalink

Bloggar

Bloggar som fenomen började slå igenom på allvar för ungefär knappt tio är sedan. I takt med att olika portaler började erbjuda användare att helt gratis skapa sin egen blogg, ökade antalet bloggar dramatiskt. Någonstans kring 2006 får begreppet blogg sägas vara etablerat, vilket var det år då Svenska Akademien upptog ordet i sin ordlista. I april år 2009 beräknade man att det startades ungefär 190 000 bloggar varje dag.

Blogga

Idag finns det bloggar om i princip alla ämnen. Alltifrån vardagsbetraktelser och föräldraliv till böcker och mat. På nätet finns intressanta bloggar för alla.

Många är de som drömmer om att skapa en intressant blogg med många följare. Men hur lyckas man då med sin blogg?

Det viktigaste är så klart att man har ett intressant innehåll, annars kommer ingen att besöka bloggen. Det är även viktigt att man bestämmer sig för vilken målgrupp man vill nå och anpassar bloggen efter det. För att bli populär kan man antingen välja en redan populär genre och kasta sig in där eller välja att göra något helt unikt. Det finns alltid någon eller några som är intresserade av just det du håller på med.

Men, viktigast av allt är givetvis att ha kul när man bloggar. För har man inte kul och själv tycker det är intressant att blogga så kommer inte läsaren heller ha kul och då kommer inte denne besöka sidan.