by
on
under
Permalink

Appar

En applikation (app) är ett program som är avsett för installation på mobiltelefon. Numera använder många mobilanvändare sig av appar dagligen för att underlätta sin vardag och för underhållning.

AppsAppen gör det möjligt att installera ett tredjepartsprogram, det vill säga ett program som tillverkaren själv inte har gjort. Det är ett fenomen som existerat sedan 90-talet. Men det var först vid 2000-talet som de började att bli kompatibla till marknadens mobiltelefoner.

I början var användarna tvungna att ladda ned programmen till en dator först, för att sedan föra över den till mobilen. App Store var den första och största internet-butiken som kunde erbjuda applikationsprogram som var möjliga att ladda direkt till mobilen.

Det blev med ens mycket lättare att använda mobilen till bland annat bankärenden och internethandel. Numera är appen en del av människors vardag och sociala liv. Oavsett var man befinner sig idag (såvida det finns ett täckande mobilnät) kan man ladda ned spel, se på tv, kommunicera med vänner, eller hitta rätt med en navigations-app. Världen har återigen blivit lite mindre i och med apparnas intåg och kanske har det blivit lättare för oss att finna varandra…